Over DeStreekmarkt

DeStreekmarkt Kitty's JamDeStreekmarkt is de heerlijke eerlijke streekproductenmarkt van Utrecht en wijde omtrek. Gestart in 2009 in de fraaie Zijdebalenhal, later via de Twijnstraat naar Mariaplaats, Stadhuisplein en soms Domplein. Met plannen voor meer! Ook Amsterdam kent DeStreekmarkt inmiddels. In de zomermaanden strijkt de gezellige markt neer op het Amstelveld – misschien wel het mooiste plein van Mokum – en we werken aan meer. Houd ons dus in de gaten, je weet waar we altijd zijn, maar je weet nooit wanneer we je ineens ook ergens anders gaan verrassen!


Meer over DeStreekmarkt.nl

De Streekmarkt is een initiatief van Kick Woltjer en Joost de Boer en begon in 2009 in Utrecht. Het idee was om een groter publiek kennis laten maken met wat er allemaal aan heerlijks te krijgen is buiten de supermarkt. En dat dan brengen in een omgeving en sfeer die we allemaal kennen van vakanties. Niet alleen maar een koopmarkt, maar vooral een geniet, ontdek en blijf-even-lekker-zitten-om-te-proeven-met-je-gezin-en-vrienden-markt.

Waarom DeStreekmarkt?

Heerlijk eten is van alle tijden. En van alle mensen. Maar wat vroeger gewoon was, is dat nu niet meer. Wie weet nog waar zijn eten vandaan komt? Of wie het maakt?
Met de Streekmarkt willen we laten zien dat er meer is dan wat de super te bieden heeft. En dat het de moeite waard is een straatje om te rijden. Naar dat lekkere adresje. Waar je eten koopt mét het verhaal van de maker d‘r bij. Wat je van vér haalt is lekker, en van dichtbij veel leuker. Het komt allemaal bij elkaar op DeStreekmarkt.nl

Geschiedenis

Geïnspireerd door de markten die elders in Europa zo gewoon zijn, zijn we in 2009 begonnen in de fraaie – in 2015 helaas gesloopte – Zijdebalenhal, aan de noordkant van het oude centrum van Utrecht. Daar konden we een beetje de sfeer van overdekte markten zoals de Boqueria in Barcelona of de Mercado de San Miguel in Madrid nadoen. We vonden de juiste mix tussen markt en festival, zodat je niet alleen lekker kunt inkopen, maar ook lekker kunt blijven om ervan te genieten! Met een bar, terrasje, live muziek, entertainment voor de kids en heel veel lekkers!! De Zijdebalenhal is er helaas niet meer, maar DeStreekmarkt is levendiger dan ooit!

De Mariaplaats en……

In 2011 verhuisden we naar de Utrechtse Twijnstraat. Daar troffen we in de buitenlucht wat we zochten: de juiste sfeer: zonder gelikte opsmuk, maar eerlijk en echt. In 2012 volgden de eerste uitbreidingen buiten Utrecht, waarbij we met DeStreekmarkt een onderdeel vormden van andere evenementen, zoals in Vreeland.  Ook zijn we toen gestart met een kleinschalige markt in Amsterdam, op het fraaie Amstelveld. Daar staan we elke zomer op 4 vrijdagen, samen met de grootste brocantemarkt van Mokum.

In 2013 en 2014 hebben we enkele markten gedaan in Hilversum en Heerhugowaard. Daarnaast hebben we dat jaar  onze markt een paar keer gekoppeld aan andere evenementen, zoals de brocantemarkten in Wijchen en Helmond, in de tuinen van de fraaie kastelen die je daar hebt.

In 2014 verhuisden we van Twijnstraat naar de Mariaplaats en het Domplein – twee geweldige locaties in het hart van het oude Utrecht. Binnen het huidige vergunningenstelsel van de Gemeente Utrecht kunnen we maar 5x op dezelfde locatie staan in een jaar, vandaar ons ‘reizende circus’.

Kom ontdekken en genieten.

De Streekmarkt is een ideale manier om heerlijk eten te ontdekken. Veel uit eigen streek en land. Aangevuld met wat liefhebbers van verder weg halen. Verder weg, maar net zo echt. Want gepassioneerde boeren, makers, telers, imkers, bakkers en brouwers vind je overal. Als je je zintuigen maar open stelt. Kom kijken wat boeren zelf telen en verbouwen. Wat gedreven ondernemers uit binnen – en buitenland halen en hier verkopen. Wat echte liefhebbers en kenners over hun product te vertellen hebben. Want eten is veel lekkerder als het van een bron komt die je kent! Ontmoet op DeStreekmarkt de makers en verkopers en hoor hun verhaal. En blijf even hangen om te proeven, kijken, ruiken en te kopen – kortom: te beleven!

Don’t take our word for it – kom gewoon kijken en oordeel zelf.

En wie zijn wij dan wel?

DeStreekmarkt-Joost-en-KickWij zijn Kick Woltjer (1974) en Joost de Boer (1966). We zijn ondernemers en foodies en brengen die twee dingen in DeStreekmarkt.nl bij elkaar. We vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en met leuke mensen te werken. We doen dit voor de lol maar wel serieus. Inmiddels al 9 jaar lang! En we zijn nog niet van plan te stoppen!

Een reactie plaatsen