Deelnemersinformatie Amstelveld, Amsterdam

Hierbij de  informatie over de markt van 25 augustus 2017, Amstelveld Amsterdam.

—————————————————-

LOCATIE:

Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam

CONTACTGEGEVENS:

 

Marktmeester:  Robert Jan Richters

(06) 55 59 82 91

OP- en AFBOUWEN, markttijden:

Je kunt het marktterein oprijden via de doorgang op de hoek Prinsengracht / Reguliersgracht

Opbouwen vanaf 09:30; Afbouwen vanaf 17:30uur.

De markt duurt van 11.00 tot 18:00 uur.

Het marktterrein – Het Amstelveld is NIET TOEGANKELIJK vóór die tijd!! (dan zijn we nl lekker druk met de opbouw van de kraampjes)

Het is niet toegestaan de markt voor 18:00 uur te verlaten.

 

STROOM

Check of je de juiste stroomvoorziening hebt aangevraagd, wij zorgen ervoor dat je ergens kan inprikken.

Reserveer 1 aansluiting per apparaat. Per aansluiting max 1500 WATT belasting (bekijk je apparatuur goed!!)

Neem zelf voldoende deugdelijk (min 30 meter, geaard, haspel, geschikt voor buitengebruik, niet te dun etc) stroomkabel mee!!!!!!!

NB!!! Haspels moeten volledig afgewikkeld worden voor gebruik! (anders branden ze door en gaat de hele markt op zwart…)

Reserveer je stroom vooraf – niet gereserveerde maar wel gebruikte stroomaansluitingen worden op de markt voor EUR 5,- boven het normale tarief afgerekend. Gebruik van Kachels of andere dingen om jezelf warm te houden is niet toegestaan!!

 

PARKEREN

Het is helaas NIET mogelijk je auto bij je kraam of ergens ander op het marktterrein te parkeren.

Buiten het marktterrein op het Amstelveld is ook geen gratis parkeergelegenheid (eigenlijk nergens in Amsterdam) Er zijn verschillende parkeergarages in het centrum van Amsterdam. Parkeren op straat (bij een meter) kan wel maar is gewoon erg duur.

Parkeergarages:
Goed bereikbaar zijn, van dichtbij naar ietsje verder:

Parking The Bank, Amstelstraat 12 http://parkking.nl/incl/parkeerthebank.html ongeveer 5 min lopen

De garage van de Stopera (stadhuis/ muziektheater),  Waterlooplein 28, da’s ongeveer 10 min lopen. http://www.amsterdam.nl/parkeergebouwen/onze_garages/amsterdam_centrum/stadhuisgarage/

Parking Geelvinck, Singel 540, ongeveer 7 min lopen http://www.apcoa.nl/parkeren-in/amsterdam/apcoa-parking-geelvinck.html

Voor overige suggesties: zie het overzicht Parkeergarages Amsterdam of  de algemene ‘Parkeren’ site van de Gemeente Amsterdam

We kunnen het helaas niet mooier maken, wel lekkerder 😉

ROUTE:

Gebruik voor je routeplanner het adres Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam

BAKKEN BRADEN ETC:

Als je gaat bakken / braden etc. op gas of ander open vuur, houd dan goed rekening met de voorschriften! De officiële instanties kunnen komen controleren en ze kunnen – (en ze doen het echt!) je wegsturen als het niet klopt. Hieronder de formele tekst:

Voor het gebruik van bak- en braadapparatuur gelden de volgende voorschriften:

  • de apparatuur wordt in de buitenlucht opgesteld op een afstand van tenminste 2 meter van bebouwing, beplanting en andere objecten;
  • de apparatuur wordt niet opgesteld onder of in de nabijheid van luifels, afdekken, parasols en dergelijke;
  • de apparatuur wordt op een vlakke stenen ondergrond geplaatst of op onbrandbaar slecht warmtegeleidend materiaal;
  • de apparatuur is met deugdelijke slangklemmen bevestigd en met goedgekeurde hogedrukslang (let op het jaartal dat op de slang gedrukt staat) aangesloten aan de drukhouder;
  • er zijn één of meer brandwerende deksels en brandwerende dekens aanwezig.
  • er is een CO2-blusser aanwezig: met een inhoud van minimaal zes kilo, die is voorzien van een rijkskeurmerk en jaarlijks wordt gecontroleerd, en waarvan het keuringsbewijs op verzoek kan worden getoond
  • in gebruik zijnde apparatuur wordt niet verplaatst
  • Bij gebruik van vloeibaar gas geldt het volgende voorschrift: gevulde drukhouders worden op een veilige en goed geventileerde plaats en buiten het bereik van onbevoegden opgesteld

STANDPLAATSEN  / GRONDPLAATSEN / KRAMEN

Standaard Kramen zijn in principe 330 cm x 100 cm groot. Een kraam bestaat uit 2 planken, 1 zeil, 1 schraag, 2 staanders en meet maximaal 3.30 meter lang tenzij anders is aangegeven; er zijn geen 4 meter kramen beschikbaar.

Kleine kramen zijn 200×100 cm groot.
Extra planken, schragen, balken, zeilen etc kosten 2,50 per item, ter plekke te betalen aan de organisatie!

Standplaatsen / grondplaatsen

Kosten hetzelfde als een standaardkraam. Er zijn geen standplaatsen van 2 m beschikbaar

Indeling van de kramen is naar eigen keuze – er zijn slechts een paar vaste plekken (worden aangegeven – ivm boeking van meer dan een kraam, bijvoorbeeld), verder is het vrije keuze. In geval van onduidelijkheid of onenigheid beslist de marktmeester / organisatie bindend over de toewijzing van een plek.

DRANK

Er mag GEEN sterke drank (15 % alcohol plus), met uitzondering van sherry, port en vermout worden geschonken.
Denk aan de warenwet, ze kunnen langs komen (helaas). http://www.vwa.nl

KWALITEIT, WARENWET ETC.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het bieden van kwaliteit. In het geval dat etenswaar wordt aangeboden moeten de eisen van het Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen (uitwerking in de Hygiënecode voor de Horeca), het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen, de Verordening (EG) 852/2004 en de Drank- en Horecawet in acht worden genomen. Wij verwijzen met name naar de voorschriften van de Keuringsdienst van Waren en de Hygiënecode Ambulante Handel.

TIPS!!!

  • Veel mensen komen ook gewoon voor de gezelligheid. Denk daarom aan consumpties die direct gegeten / gedronken kunnen worden.
  • Het verdient aanbeveling een Pin apparaat mee te nemen. Het werkt echt omzetverhogend. Ze zijn te huur via http://www.sepay.nl. Je gaat rechtstreeks met Sepay een overeenkomst voor huur aan, zij zijn dan ook verantwoordelijk en het aanspreekpunt bij problemen.

Denk verder aan, schoonmaakspullen, een bezem, vuilniszakken, verlengsnoer, knutselspullen (van manden tot een boeren tafelkleed, tot instrumenten waarmee Je producten gemaakt worden) voor de aankleding en goede zin! Een volle kraam (vol met spullen) verkoopt beter dan een lege kraam!!!