Deelnemersinfo Domplein Utrecht

DeStreekmarkt, Tweede Paasdag, Maandag  2 april 2018, Domplein Utrecht

LOCATIE:
Domplein, in het hart van het oude utrecht, voor de deur van Domkerk en Domtoren.
Gebruik voor je navigatie het adres Domplein 9, 3512 JC Utrecht

CONTACTGEGEVENS:

Op 2 april is de de marktmeester Wim Jansen, tel ‭06 18 39 26 61‬

OP- en AFBOUWEN

 • vanaf 09:30 tot 11:00 ; Afbouwen vanaf 18:00uur.
 • De markt duurt van 11.00 tot 18:00 uur.

Het marktterrein – Domplein is NIET TOEGANKELIJK vóór die tijd!! (dan zijn we nl lekker druk met de opbouw van de kraampjes)

 • Het is niet toegestaan de markt voor 17.30 uur te verlaten.

PARKEREN

Het is helaas NIET mogelijk gratis te parkeren op of in de omgeving van de markt. Er zijn verschillende parkeergarages in de directe omgeving. Buiten de singels is er op zondag wel mogelijkheid om zonder betalen op straat te parkeren. Even zoeken dus. Check goed of je inderdaad in een zone staat die ook op (koop)zondag gratis is….!! Kijk voor meer info op de parkeerplattegrond van de gemeente Utrecht

Op zaterdag is in de binnenstad alles de hele dag betaald..

‘s Zondags (en feestdagen) is het overal in de binnenstad betaald parkeren van 12 tot 18 uur.(koopzondag). De kosten zijn hoog!! Kijk voor meer info op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/parkeren-bezoeker/

BAKKEN EN BRADEN:

Ga je bakken en braden op onze markt en maak je bijv. gebruik van gas of ander open vuur, lees dan de instructies hieronder heel goed door. De Brandweer in Utrecht stelt strenge eisen en heeft aangekondigd te komen controleren!!!! Let dus op je brandblusser, gasslangen etc. (zie onder)

STROOM
Als je stroom nodig hebt, moet je dat vooraf besteld hebben, op dezelfde manier als je je kraam / standplaats reserveert. Er is stroom voor wie vooraf gereserveerd heeft – ter plaatse gaat het niet meer. Nog bestellen? Dat kan nog tot en met zaterdagochtend voor de markt. NB!! De donkere dagen zijn weer begonnen – ook voor een enkel lichtje is een gereserveerde(!) stroomaansluiting nodig!!

 • Check of je de juiste stroomvoorziening hebt aangevraagd, wij zorgen ervoor dat je ergens kan inprikken.
 • Reserveer 1 aansluiting per apparaat. Per aansluiting max 1500 WATT belasting (bekijk je apparatuur goed!!)
 • Neem zelf voldoende deugdelijk (min. 30 meter, geaard, haspel, geschikt voor buitengebruik, niet te dun etc) stroomkabel mee!!!!!!!
 • NB!!! Haspels moeten volledig afgewikkeld worden voor gebruik! (anders branden ze door en gaat de hele markt op zwart…)
 • Reserveer je stroom vooraf–ook voor eventuele lampjes in je kraam (het is weer vroeg donker…)
 • Gebruik van Kachels of andere dingen om jezelf warm te houden is niet toegestaan!!

TERRAS:
Omdat het terras veel werk is – maar ook veel handel oplevert vooral voor wie voedsel verkoopt dat meteen wordt gegeten, hierbij een speciaal vriendelijk en dringend verzoek:
Dus: verkoop je eten voor directe consumptie? Worsten, crêpes,  friet, ander lekkers dat meteen wordt gegeten:

 • Help svp mee bij de opbouw van de biertafels. Het is veel werk in je eentje – met z’n allen staat het in  no-time. En hebben we er allemaal plezier van.
 • Help svp van tijd tot tijd gedurende de markt mee met het opruimen van achtergelaten verpakking, bordjes, vorkjes etc.
 • Maak ff een rondje langs de tafels en verwijder afval en gooi het in een van de rode kliko’s.
 • Zo houden we met zn allen het terras aantrekkelijk voor onze bezoekers – en dat is goed voor IEDER’s Omzet!

Heel veel dank!!!

TOILETVOORZIENING voor deelnemers
– vraag het vriendelijk bij een van de kroegen rondom het marktterrein!

BAKKEN BRADEN -vervolg:

Als je gaat bakken / braden etc op gas of ander open vuur, houd dan goed rekening met de voorschriften! In Utrecht controleert de gemeente streng en ze kunnen – (en ze doen het echt!) je wegsturen als het niet klopt. Hieronder de formele tekst:

Voor het gebruik van bak- en braadapparatuur gelden de volgende voorschriften:

 • de apparatuur wordt in de buitenlucht opgesteld op een afstand van tenminste 2 meter van bebouwing, beplanting en andere objecten;
 • de apparatuur wordt niet opgesteld onder of in de nabijheid van luifels, afdekken, parasols en dergelijke;
 • de apparatuur wordt op een vlakke stenen ondergrond geplaatst of op onbrandbaar slecht warmtegeleidend materiaal;
 • de apparatuur is met deugdelijke slangklemmen bevestigd en met goedgekeurde hogedrukslang (let op het jaartal dat op de slang gedrukt staat) aangesloten aan de drukhouder;
 • er zijn één of meer brandwerende deksels en brandwerende dekens aanwezig.
 • er is een CO2-blusser aanwezig: met een inhoud van minimaal zes kilo, die is voorzien van een rijkskeurmerk en jaarlijks wordt gecontroleerd, en waarvan het keuringsbewijs op verzoek kan worden getoond
 • in gebruik zijnde apparatuur wordt niet verplaatst
 • Bij gebruik van vloeibaar gas geldt het volgende voorschrift: gevulde drukhouders worden op een veilige en goed geventileerde plaats en buiten het bereik van onbevoegden opgesteld

MILIEUZONE UTRECHT – ontheffing mogelijk

Zoals op vorig jaar regelmatig  op onze site en in de nieuwsbrieven aangegeven: Sinds 1 januari 2015 is het verboden met een dieselauto van voor 1 januari 2001 in de binnenstad te komen. Er wordt sinds 1 mei 2015 serieus gehandhaafd. Je riskeert een dikke boete! De mileuzone is aaangegeven dmv borden. Houd er rekening mee!

Je kunt via deze link een ontheffing aanvragen bij de gemeenteNaar Site Gemeente Utrecht

TIP voor MARIAPLAATS en omgeving: ! Er is aan de overkant van de Chatharijnesingel (kant van het Centraal Station),  –  vanaf Mariaplaats linksaf de Catharijnesingel op, dan de 2e straat rechts (Sterrenbos en verder naar t zuiden- achter de Rechtbank – zie dit kaartje) gratis parkeren op zondag.
Je staat dan op ca 8 min lopen van de Mariaplaats en ca 10 min van het Stadhuisplein. Vraag het de marktmeester.!!

ROUTE:

DOMPLEIN: Gebruik voor je navigatie het adres Domplein 9, 3512 JC Utrecht

MARIAPLAATS: Gebruik voor je navigatie het adres Mariaplaats 50, 3511 LM Utrecht

Standplaatsen en Kramen

Kramen zijn in principe 330 x 100 groot. Een kraam bestaat uit 2 planken, 1 zeil, 1 schraag, 2 staanders en meet maximaal 3.30 meter lang tenzij anders is aangegeven, er zijn geen 4 meter kramen beschikbaar.
Extra planken, schragen, balken, zeilen etc kosten 2,50 per item, ter plekke te betalen aan de organisatie!

Indeling is naar eigen keuze – er zijn slechts een paar vaste plekken (worden aangegeven), verder is het vrije keuze.
Maar kom SVP niet te vroeg (=niet voor 09.30u), want tijdens de opbouw kunnen nog geen kramen ingenomen worden!!!!! Dank!

DRANK

Er mag GEEN sterke drank (15 % alcohol plus), met uitzondering van sherry, port en vermout worden geschonken.
Denk aan de warenwet, ze kunnen langs komen (helaas). http://www.vwa.nl

KWALITEIT, WARENWET ETC.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het bieden van kwaliteit. In het geval dat etenswaar wordt aangeboden moeten de eisen van het Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen (uitwerking in de Hygiënecode voor de Horeca), het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen, de Verordening (EG) 852/2004 en de Drank- en Horecawet in acht worden genomen. Wij verwijzen met name naar de voorschriften van de Keuringsdienst van Waren en de Hygiënecode Ambulante Handel.

TIPS!!!

 • Veel mensen komen ook gewoon voor de gezelligheid. Denk daarom aan consumpties die direct gegeten / gedronken kunnen worden – er staan overal biertafels en zitjes waar men de gekochte spullen direct kan opeten! Er is overal muziek, dus reden te over voor mensen om lang te blijven.
 • Het verdient aanbeveling een Pin apparaat mee te nemen. Het werkt echt omzetverhogend. Ze zijn te huur via http://www.sepay.nl. Je gaat rechtstreeks met Sepay een overeenkomst voor huur aan, zij zijn dan ook verantwoordelijk en het aanspreekpunt bij problemen.

Denk verder aan, schoonmaakspullen, een bezem, vuilniszakken, verlengsnoer, knutselspullen (van manden tot een boeren tafelkleed, tot instrumenten waarmee Je producten gemaakt worden) voor de aankleding en goede zin! Een volle kraam (vol met spullen) verkoopt beter dan een lege kraam!!!

Je kunt via deze link een ontheffing aanvragen bij de gemeenteNaar Site Gemeente Utrecht